SKOLKLASSBILDER STARTSIDA GAMLA HAGALUNDS VÄNNER
Lekskola HagalundAlla skolor/grupper . Denna skola/grupp . Föreg. bild . Nästa bild

Lekskolan 1952  

Ingrid Öhlund
Ester
Maj Persson
INTE
Britta Persson
Britta Persson
Margareta
Carin Lindström
Maud Lindström
Gretel
Marie-Louise Jonsson berättar: Nu har jag även hittat min syster Ingrid född Öhlund, numera Sörensson. Hon är 2:a barnet från höger i översta raden. Ingrid sitter i knäet på tant Ester som var kokerska. På golvet, andra flickan från vänster, hette Maj Persson. Hon har sin lillasyster Britta i knäet.

Britta Persson, numera Magnusson vill korrigera/berätta: Jag måste rätta ett namn i bilden avs lekskolan Hagalund 1952. Maj Persson håller INTE lillasyster Britta i knäet utan lillasyster Britta Persson sitter på golvet som 4:e barn från höger (till vänster om pojken i randig tröja). Lekfröken som sitter till höger med ett barn i knäet heter Margareta och var mycket omtyckt. Ni som gick på daghemmet, minns ni att vinterleksakerna (kälkar, tefat, skidor) förvarades i ett förråd strax bakom ett av koppartälten?

Maud Lindström (numera Maria Åberg) berättar: Båda bilderna är tagna i lekskolan på Slottsvägen,4, en tvärgata som gick mellan Råsundavägen och Hagavägen. Min mamma, Carin Lindström var föreståndare på lekskolan.Hon finns med på båda bilderna, damen med glasögonen. Jag själv finns med 1951, flickan med rosetten mitt på huvudet. Den mörkhåriga kvinnan, lite allvarsam, hette tant Gretel och tant Margareta minns jag också. När vi gick till Hagaparken på vintrarna minns jag att vi fick hämta träkälkar i ett förråd i parken. Där luktade det tjära, mkt gott tyckte jag. 1954 flyttade vår familj från Råsundavägen 51 till Slottsvägen 4 B. Jag var då 10 år. Mamma fick då nära till jobbet. Jag gick kvar i Hagalundsskolan till 1956 då jag började i Solna högre allmänna läroverk. MVH Maud Lindström då men numera Maria Åberg.

Kommentera gärna denna bild med ett mejl till Peter BohlinInnehållsförteckning